Dakisolatie complex Bickersgracht

02 juni 2016

Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke beperking van het woongenot. Koud in de winter en heet in de zomer. De bewonerscommissie Bickersgracht / Grote Bickersstraat heeft, met ondersteuning van het WSWonen Centrum, het voor elkaar gekregen om bij groot-onderhoudsplan ook dakisolatie mee te nemen.

Het complex aan de Bickersgracht / Grote Bickersstraat omvat 14 woningen en is grotendeels in eigendom van de Key. Vanwege het ongeïsoleerde dak is het warmteverlies in de winter 30%, met hoge stookkosten tot gevolg.  De dakbedekking is ook wel aan vervanging toe. Vanwege het feit dat de dakbedekking van bitumen is, kan geen dakisolatie van binnenuit geplaatst worden door de huurders, als zijnde zelf aangebrachte voorziening (ZAV). Dat zou de ventilatie beïnvloeden. Vocht zit dan gevangen tussen twee lagen en dat veroorzaakt dan weer problemen.

De bewonerscommissie is met De Key in gesprek gegaan. Op zich voelde de Key wel wat voor het plan van de commissie, maar er is ook een VVE. De Key heeft het voorstel van de bewonerscommissie in de jaarlijkse VVE vergadering ingebracht en met succes. De dakisolatie wordt dit jaar (zonder huurverhoging) aangebracht.

Naast dakisolatie en nieuwe dakbedekking worden de kozijnen en deuren zowel binnen als buiten geschilderd. De aannemer heeft de bewoners middels een brochure goed op de hoogte gebracht over wat er gaat gebeuren, hoe lang het duurt en bij wie de huurders terecht kunnen als er wat aan de hand is.

De bewonerscommissie is erg tevreden over de opstelling van de Key en de aanpak van de aannemer. Eind juli 2016 zijn de werkzaamheden afgerond.

 

Artikel delen:

!WOON