Geen ontruiming huurders Bloemgracht

09 juni 2016

Onlangs oordeelde de kantonrechter dat 3 huurders van een pand aan de Bloemgracht niet hoeven te vertrekken. De verhuurder had de huurders gedagvaard met eis tot ontruiming, omdat het pand een grondige renovatie behoeft. Dat een renovatie nodig is staat buiten kijf, maar volgens de kantonrechter kunnen de huurovereenkomsten daarbij gewoon in stand blijven.

Het bijzondere aan de kwestie is dat de verhuurder het vier verdiepingen tellende pand een aantal jaar geleden voor ongeveer €500.000 gekocht heeft. Kort daarna sloot hij met een van de huurders een deal om te vertrekken. De vrijkomende woning zal na de renovatie bij verkoop, gezien de huidige marktprijzen,een aanzienlijk bedrag opleveren. Dat daar een groot deel van de renovatie van gefinancierd kan worden, heeft de kantonrechter meegewogen in zijn uitspraak.

Deze voor huurders gunstige jurisprudentie is mede mogelijk gemaakt door het Emil Blaauw Proceskostenfonds. De betreffende huurders zijn al jarenlang klant van het WSWonen Centrum.

De zaak krijgt waarschijnlijk nog een staartje want de verhuurder heeft laten weten in beroep te gaan.

 

Eerder op deze website verschenen:

Hoge Raad: rendement niet doorslaggevend  7 december 2015

 

 

Artikel delen:

!WOON