Uit de praktijk van het WSWonen, afl XVI: Parrée: We zien uw opzegging graag tegemoet

22 juni 2016

Onder het motto, “Zo zout heb ik het nog nooit gegeten”. Huurder biedt de verhuurder een redelijke huurverhoging in ruil voor energieverbeterende maatregelen. Eerder schreven we over de duidelijkheid die er over het wetsartikel dat hier over gaat was gekomen door een rechtszaak uit Amsterdam-Zuid. Helaas is dit nog niet bij elke verhuurder doorgedrongen. Een huurder uit de rivierenbuurt kreeg het volgende als reactie van verhuurder Parrée retour:

Tot slot delen wij u mede dat er geen enkele verplichting bestaat voor huurder om haar intrek in het gehuurde te nemen of te blijven nemen. Het huren van de woning gebeurt op vrijwillige basis tegen een zeer geringe maandelijkse huurvergoeding ten opzichte van vergelijkbare woningen in de buurt. Een klassiek geval van “scheef wonen” waar de overheid zeer recentelijk nieuw beleid voor heeft afgekondigd. Wij verzoeken de huurder om haar verantwoordelijkheid te nemen en de huurovereenkomst te beëindigen en ruimte te maken voor doorstroming op de huurmarkt. Indien zij de huurovereenkomst wil beëindigen verwijzen wij u naar de ontbindings-mogelijkheden in de huurovereenkomst. Wij zien de opzegging van cliënt gaarne tegemoet.

M. Parrée

Artikel delen:

!WOON