Contracts- en administratiekosten terugbetaald

18 juli 2016

Wijksteunpunt Wonen Oost heeft voor een viertal huurders, die particulier huren, een jurist ingeschakeld. Aanleiding is dat deze huurders bij het afsluiten van hun contract “administratiekosten” c.q. “contractskosten” hebben betaald. De bedragen varieerden van 295 tot 540 euro per contract. Na enkele brieven en sommaties hebben de huurders allemaal hun geld teruggekregen.

Particuliere huurders betalen vaak hoge kosten voor het verkrijgen van een contract. Op grond van eerdere jurisprudentie lijkt dit onterecht te zijn. De verhuurder in kwestie wilde het dan uiteindelijk ook niet tot een zaak laten komen maar heeft terugbetaald voordat de zaak voor de rechter is gebracht.

Mocht u ook in zo een situatie zitten, meldt u zich dan bij Wijksteunpunt Wonen om de mogelijkheden te bekijken.

Artikel delen:

!WOON