Wooncoaches

16 augustus 2016

Begin augustus vond bij het Wijksteunpunt Wonen Zuidoost de training voor wooncoaches plaats. Aan deze training deden drie nieuwe enthousiaste wooncoaches mee. Deze kersverse wooncoaches gaan samen met onze al actieve wooncoach aan de slag in Amsterdam Zuidoost. De wooncoaches gaan bij ouderen in het stadsdeel op bezoek. Tijdens deze huisbezoeken wordt gekeken naar mogelijkheden om de bewoners zo prettig en zelfstandig mogelijk te kunnen laten wonen. Dit kan door te kijken naar eventuele aanpassingen in de woningen waardoor bewoners langer in hun huidige woning kunnen blijven wonen. Wanneer dit niet mogelijk is kan er met de bewoners worden gekeken naar de regelingen die in Amsterdam bestaan om oudere bewoners zo passend mogelijk te laten wonen. Het gaat dan om de regeling van ‘Groot naar Beter’ en van ‘Hoog naar Laag’. Deze regelingen zitten vaak complex in elkaar de wooncoach zoekt in samenwerking met het Wijksteunpunt Wonen en de desbetreffende woningbouwcoöperatie naar een geschikte oplossing.

 

Wanneer u interesse heeft het bezoek van één van onze wooncoaches of wanneer u graag meer informatie wilt  kunt u contact opnemen met het Wijksteunpunt Wonen Zuidoost. Wij zijn bereikbaar op 020 7 230 320 of via zuidoost@wswonen.nl

 

Artikel delen:

!WOON