De E-G-K buurt in beweging

21 september 2016

Op 21 september organiseerde het gebiedsteam Bijlmer Oost van het stadsdeel Zuidoost een bijeenkomst in NoLimit. Het doel van de avond was om aan de hand van thema’s te inventariseren wat de ideeën waren. Deze input kon voor de gebiedsagenda 2017 worden gebruikt. Thema’s als Veiligheid, Wonen en Vrijetijd en bewonersparticipatie kwamen aan bod.

Eddy Adusei, de gebiedsmanager van Bijlmer Oost hield een welkomstwoord over waarom hij de input van de bewoners en professionals belangrijk vond. Daarna werden door de bewoners zelf, verschillende bewonersinitiatieven met hun inspirerende verhalen gepresenteerd. Inspirerende verhalen van Ricky Wielkens over zijn focusgroep in F-buurt, Laetitia Williams van Dresscode en lekkere toetjes (gratis maaltijdservice voor kinderen en weggeefwinkel) en Vivian Acquah, een voedingsspecialist van project Going Social.

Naderhand werd de mogelijkheid gecreëerd om met elkaar te netwerken en de informatiemarkt te verkennen. De informatiemarkt bestond uit kramen met de verschillende thema’s met folders van gevarieerde organisaties in Zuidoost. Het Wijksteunpunt Wonen werd ook met folders vertegenwoordigd.

Vervolgens was er ruimte om plaats te nemen aan dialoogtafels met de diverse thema’s. De avond werd met een afsluitingswoord van de portefeuillehouder Urwin Yvent afgesloten. De bijeenkomst werd bezocht door vele belangstellenden (circa 80), bestaande uit buurtbewoners, organisaties, de woningcorporatie en de politie. Het Wijksteunpunt Wonen heeft vervolgafspraken met de woningcorporatie en buurtinitiatiefnemer van de K-buurt gemaakt.

 

Artikel delen:

!WOON