Ouderen langer zelfstandig wonen in Nellenstein

15 september 2016

In Nellenstein wonen ongeveer 1.700 huishoudens met een totaal van 3.000 bewoners. 33% van deze bewoners is 55 jaar en ouder. Op 7 september organiseerde het gebiedsteam Gaasperdam/Driemond van stadsdeel Zuidoost een bijeenkomst over langer zelfstandig wonen in Nellenstein.

Het gebiedsteam wil de zelfstandigheid van de bewoners onder de aandacht brengen. Met diverse aanpassingen in de woning maakt het langer zelfstandig wonen mogelijk. Als aanpassingen niet mogelijk zijn, zijn er dan Amsterdamse verhuisregelingen (Van Groot naar Beter en Van Hoog naar Laag) die dit wel mogelijk maken.

Via het Wijksteunpunt Wonen worden bewoners in contact met een wooncoach gebracht. Een wooncoach komt bij mensen thuis om vragen over het langer zelfstandig wonen te beantwoorden. Het Wijksteunpunt Wonen was gevraagd om het project Wooncoach op deze bijeenkomst toe te lichten.

Lees hier het Sfeerverslag langer zelfstandig wonen in Nellestein 7 september 2016

 

Artikel delen:

!WOON