Isolatieglas voor monumentaal Occohofje

07 oktober 2016

Enige tijd geleden werd het Projectteam Energie en Woningverbetering van het WSWonen benaderd door verschillende bewoners van het monumentale Occohofje aan de nieuwe Keizersgracht. De bewoners vroegen zich af of er mogelijkheden zijn om de oude ramen beter te isoleren tegen warmteverlies en tocht.

Het projectteam heeft verschillende opties onderzocht die zowel een effectieve isolerende werking hebben, zonder afbreuk te doen aan de monumentale uitstraling. Deze zijn gevonden in de vorm van achterzetramen of ingefreesd monumentenglas. In beide situaties blijven de huidige kozijnen en ramen behouden, wat belangrijk is voor het monumentale karakter.

Het projectteam heeft beide oplossingen aan de Dienst Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam voorgelegd en deze hebben een indicatief fiat gegeven. Onlangs heeft het Projectteam de mogelijkheden gepresenteerd aan de bewoners van het Occohofje. Veel van de bewoners zijn enthousiast en hebben zich aangesloten bij het initiatief.

Artikel delen:

!WOON