Woningisolatie 216 woningen in Buitenveldert

31 oktober 2016

Het Projectteam Energie en Woningverbetering heeft een akkoord bereikt over het isoleren van 216 woningen in de wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid. Op initiatief van enkele bewoners is de dialoog met de verhuurder en de eigenaresse van de complexen Cronenburg en Egelenburg door het Projectteam gestart. De afgelopen maanden is gezamenlijk onderzoek gedaan naar verbeteropties die voor zowel eigenaar als huurders bevredigend zouden kunnen zijn. Met succes!

Beide complexen, gebouwd in de jaren ’60, zijn energetisch slecht uitgerust ondanks dat ze zijn aangesloten op stadswarmte. De woningen hebben grote ramen met enkel glas, een energieverslindend ventilatiesysteem en bovendien niet-geïsoleerde puien, niet-geïsoleerde gevels en daken.

Niet in de laatste plaats doordat de eigenaresse met ondersteuning van het Projectteam een beroep zal doen op de landelijke STEP-subsidie (Stimulering Energieprestatie Huursector) en dit bedrag in mindering zal brengen op de huurverhoging. Een mooie kans met winst voor iedereen.

Het Projectteam zal binnenkort de bewoners informeren over het akkoord dat met de eigenaresse bereikt is en wat dit qua energiebesparing verwacht op te leveren en wat dit betekent voor de huurprijzen.

Uit dit snelle resultaat blijkt de belangrijke rol van het Projectteam Energie en Woningverbetering die eigenaar, verhuurder, huurder, subsidieregeling aan elkaar weet te verbinden middels informeren, ondersteunen en adviseren.

 

Artikel delen:

!WOON