Met succes contractskosten teruggevorderd

01 november 2016

Een particuliere huurder uit de Gravenstraat moest maar liefst €350 (excl. btw) contractskosten betalen voor een vrije sector huurwoning. Hij klopte bij het WSWonen aan voor advies. Na enkele e-mails, telefoongesprekken en een sommatiebrief is uiteindelijk het volledige bedrag terugontvangen.

Particuliere huurders betalen vaak hoge kosten voor het verkrijgen van een huurcontract. Op grond van jurisprudentie is dit niet toegestaan. Dergelijke kosten worden gezien als verhuurkosten en komen dus voor geheel rekening van de verhuurder. Met name expats, die niet goed op de hoogte zijn van het Nederlands recht, zijn vaak de dupe.

Voorheen moesten huurders vrijwel standaard een maand bemiddelingskosten betalen voor het verkrijgen van een particuliere huurwoning. Nu bij alle bemiddelaars nagenoeg is doorgedrongen dat dat niet legaal is, wordt regelmatig een bedrag in rekening gebracht onder de noemer ”contractskosten”. Maar ook dat is dus niet toegestaan.

Mocht u ook contracts- of bemiddelingskosten hebben betaald, meldt u zich dan bij de wijksteunpunten wonen om de mogelijkheden tot het terugvorderen te bekijken.

 

 

Artikel delen:

!WOON