Onderzoek energiesubsidies in finale Research Award HvA

28 november 2016

Debby Landkroon, alumnus HBO-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam, is met haar afstudeeronderzoek genomineerd voor de HvA Research Award. Het onderzoek, in opdracht van Wijksteunpunt Wonen Oost, toont aan dat Amsterdamse corporaties ontvangen energiesubsidies niet standaard verrekenen met de huurverhoging. Het gaat om subsidies die de corporaties ontvangen voor het energiezuiniger maken van woningen, en de huurverhoging die huurders na de aanpassingen moeten betalen. Woningcorporaties zijn wettelijk verplicht om dit wel te doen. De subsidie is namelijk bedoeld om huurstijging na woningverbetering te temperen. Het gevolg is dat huurders na het energiezuiniger maken van hun woning meer huur betalen dan nodig. Dit constateert alumnus HBO-Rechten Debby Landkroon van de Hogeschool van Amsterdam in haar afstudeeronderzoek in opdracht van Wijksteunpunt Wonen Oost.

Met de presentatie van het onderzoek, de verspreiding van het rapport en in de halfjaarrapportage aan onder meer de gemeente Amsterdam signaleerden de Wijksteunpunten Wonen eerder in augustus over de bevindingen in het onderzoek. Bij de ondersteuning van projecten waar subsidiëring van woningverbeteringen aan de orde is zijn en blijven de wijksteunpunten alert op juiste verrekening hiervan in de huurverhoging. Huurders kunnen zo nodig rekenen op ondersteuning bij het achterhalen van informatie en eventuele juridische stappen.

Debby Landkroon werd met haar onderzoek door de HvA  al eerder genomineerd voor de Research Award 2016 en is inmiddels door naar de finale. Op 7 december maakt de HvA bekend welke van de drie finalisten de winnaar is.

Lees hier het volledige bericht op de website van de Hogeschool van Amsterdam.

Artikel delen:

!WOON