Renovatie Goeman Borgesius

17 november 2016

In 2017 start Stadgenoot met de renovatie van het complex Goeman Borgesius. Het woonblok wordt ingrijpend gerenoveerd: de keukens en de badkamers worden vernieuwd. De isolatie en de ventilatie worden verbeterd. In het flatdeel aan de Goeman Borgesiusstraat komt een lift, en de zolders worden bij de woningen op de bovenste etage getrokken. De renovatie vindt daarom in onbewoonde staat plaats.

Naar aanleiding van deze renovatieplannen is een bewonerscommissie opgericht. Samen met deze bewonerscommissie heeft Stadgenoot haar plannen besproken en verder uitgewerkt. Na een kort, maar intensief traject van overleggen en vergaderen, heeft de bewonerscommissie positief ingestemd met het Sociaal Plan.

De bewoners zijn per 1 augustus 2015 stadsvernieuwingsurgent geworden. Middels deze urgentie krijgen de bewoners voorrang op reguliere woningzoekenden in Amsterdam.

Inmiddels hebben 90 van de 128 huurders een woning gevonden. Een aantal bewoners hebben aangegeven dat zij graag terug willen keren. Terugkeerders mogen aangeven op welke plek zij straks graag willen wonen. Hiervoor krijgen ze een overzicht van het blok en een voorlopige plattegrond van de woning te zien. De bewonerscommissie heeft zich hard gemaakt voor de bewoners die na de renovatie terug willen keren naar hun complex. Zij hebben een terugkeergarantie in het Sociaal Plan weten vast te leggen.

Het Wijksteunpunt Wonen heeft de bewonerscommissie gedurende dit proces geadviseerd en ondersteuning geboden. De woonconsulenten van het Wijksteunpunt Wonen zijn zeer goed op de hoogte van alle stappen die bij zo’n proces genomen moeten worden.

Artikel delen:

!WOON