Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag in de media

14 december 2016

Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag heeft regelmatig contact met journalisten. We staan hen graag te woord; om uit te leggen wat we doen maar ook omdat we via de media knelpunten en problemen voor het voetlicht kunnen brengen in de hoop op een snelle oplossing komt.

Op 1 november schreef het Parool over de jaarlijkse verkiezing van ‘huisjesmelker van het jaar’ waarbij het Meldpunt dit jaar in de jury zal plaatsnemen. Op 30 november kwam het Meldpunt in beeld tijdens een reportage van Kassa TV over een slechte verhuurder van een tot 350 woninkjes verbouwd oud kantoor in Zuidoost.

Op 1 december maakte de gemeente Amsterdam bekend opnieuw afspraken te hebben gemaakt met de vakantieverhuursite AirBnB. Het Meldpunt heeft wij veel te maken met illegale hotels en overlast van vakantieverhuur en werd dan ook meteen door verschillende media gebeld. ’s Ochtend vroeg belde de Volkskrant om een eerste reactie op te nemen. Een week later, op 8 december, was er wat meer ruimte in de NRC om te reageren. Ondertussen kwam ook het Radio 1 Journaal (item vanaf 1:32:08, Meldpunt vanaf 1:37:13) langs om ons idee over de AirBnB-deal te horen.

Op 7 december schreef Quote een goed stuk over de banden tussen enkele vastgoedeigenaren en een advocatenkantoor. Voor dit stuk gebruikten zij informatie uit een blog van het Meldpunt uit augustus 2013. In het januari 2017 nummer van de Quote komt het Meldpunt duidelijk naar voren in een verhaal over wie de huisjesmelkers zijn die via AirBnB illegale hotels exploiteren.

Op 14 december publiceerde het Financieel Dagblad een artikel over hoe expats op de Amsterdamse huurmarkt worden bedonderd en soms ook opgelicht. Het FD sprak hiervoor uitvoerig met het Meldpunt, ook brachten wij het FD in contact met gedupeerde expat-huurders. Lees hier het artikel ‘expats zijn gemakkelijke prooi voor louche makelaars’. Na deze publicatie wilde BNR Nieuws Radio ons in de uitzending hebben, het item is hier na te luisteren. Ook het Parool haakte aan en nam contact met ons op voor een eigen verhaal.

Maar goed, we gaan gewoon lekker door met het ondersteunen van huurders die problemen hebben!

Artikel delen:

!WOON