Huurverhoging? Lees het WOON Magazine

26 april 2017

Voor eind april ontvangen alle huurders een brief van hun verhuurder met het voorstel voor een huurverhoging. Dat is hét moment om te kijken of alles klopt: is het onderhoud van de woning in orde, klopt de verhoging, is het voorschot voor de servicekosten afgerekend op basis van de werkelijke kosten? Ook eigenaar bewoners doen er goed aan te controleren of de woningkwaliteit op orde is en er voldoende geld opzij gelegd wordt voor toekomstig onderhoud. Voor de meeste huurders is de huurverhoging dit jaar maximaal 2,8%, bij corporatiewoningen vaak minder. Als het huishouden gezamenlijk een bruto jaarinkomen heeft boven de € 40.349 dan kan de huur maximaal 4,3% omhoog. Die extra verhoging geldt niet voor gezinnen met twee of meer kinderen en ook niet als een van de bewoners de AOW gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Is het voorstel voor de verhoging niet correct of is er sprake van gebreken aan de woning? Dan is het waarschijnlijk zinvol om bezwaar te maken bij de verhuurder, dat kan tot 1 juli. De verhuurder moet natuurlijk wel schriftelijk geïnformeerd worden over eventuele klachten. Veel nuttige informatie vindt u in het !WOON Magazine, dat deze weken in heel Amsterdam bezorgd wordt. Informatie over huurverhoging, onderhoud, woningkwaliteit, energiebesparing, werking van een VvE en nog veel meer. Heeft u op 5 mei nog geen exemplaar ontvangen? Lees het digitaal of haal een exemplaar bij het kantoor van !WOON in uw buurt. Ook de gemeente besteedt deze maand veel aandacht aan woningkwaliteit, via een programma op AT5, via een campagne op de facebook pagina van de gemeente die op 3 mei begint en via deze pagina op de website van de gemeente. Heeft u vragen of wilt u hulp? Bel dan 020 5230130 of stel uw vraag digitaal of ga langs bij een van onze spreekuren.

Artikel delen:

!WOON