Bewonerscommissie bespaart veel geld

rivierenhuis opknapbeurt

27 juli 2017

Werk verrichten in een bewonerscommissie kan veel opleveren. Dat blijkt wel weer uit de resultaten van de bewonerscommissie in het Rivierenhuis aan de president Kennedylaan. Naar goede gewoonte overlegt een bewonerscommissie vooraf met de verhuurder over de jaarlijkse servicekosten afrekening. Bewoners kunnen zo al bij voorbaat inbreng leveren op de juistheid van de afrekening. Fouten eruit vissen voorkomt onnodige zaken bij huurcommissie en rechter. Dit scheelt de betrokkenen veel tijd.

BLOKVERWARMING

Het Rivierenhuis wordt gestookt met blokverwarming. Zo’n blokverwarmingsketel moet onderhouden worden. De kosten hiervoor bleken fors. !WOON maakte de bewonerscommissie opmerkzaam op de totaalkosten van het onderhoud dat door de ruim 300 huurders wordt opgebracht.

Bij nadere beschouwing en bespreking door de bewonerscommissie bleek dat de verhuurder met standaardkosten voor onderhoud aan individuele ketels had gerekend. Dat kan om twee redenen niet: individueel ketelonderhoud is voor rekening van verhuurders en servicekosten mogen voor het onderhoud zelf niet gevraagd worden. Het onderhoud aan de collectieve ketel bleek veel minder te kosten als je het bedrag daarvoor door alle bewoners deelt. De bewoners kregen een correctie van € 80 per jaar. Hierdoor besparen de bewoners in het complex per jaar enkele tienduizenden euro’s hun woonlasten.

Artikel delen:

!WOON