Schimmel in de slaapkamer? Test de vocht-adviesmeter

05 juli 2017

De Gemeente Amsterdam zoekt in samenwerking met !WOON 25 bewoners die last hebben van vocht en schimmel in hun slaapkamer en die mee willen doen aan het gratis testen van een vocht-adviesmeter.

Wat is de vocht-adviesmeter?

De testversie van de vocht-adviesmeter is een vochtmeter (hygrometer) die via SMS adviezen geeft voor het verbeteren van de luchtvochtigheid in woningen. Deze adviezen zijn geformuleerd door de GGD Amsterdam.

Waarom?

Met de vocht-adviesmeter testen we of we u kunnen helpen bij het verminderen van een te hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelplekken in uw woning. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door weinig ventilatie. Op lange termijn is dit schadelijk voor uw gezondheid. De vocht-adviesmeter wordt ontwikkeld en getest in samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, !WOON, de Alliantie, bewonerscommissie De Hofmeijer, Energiewacht, GGD Amsterdam, en Nuon. U hoeft geen huurder of klant te zijn bij deze partijen om mee te doen aan de test.

Wie kan zich aanmelden?

Iedereen die last heeft van schimmelplekken in de slaapkamer. Er is gekozen voor de slaapkamer omdat u in deze ruimte het langst verblijft. Heeft u last van vocht en schimmel in andere woonruimten? Kijk dan op de pagina gezond wonen voor ventilatietips en hulp bij het benaderen van uw verhuurder.

Wat gebeurt er na mijn aanmelding?

Een consulent van !WOON neemt contact met u op. !WOON is een onafhankelijke organisatie en zij bepalen of uw situatie geschikt is voor de proef. Uw woning is niet geschikt als er bijvoorbeeld een lekkage is of een bouwkundig probleem. In dat geval kan !WOON u adviseren bij het laten verhelpen van de problemen – als u dit wenst.

Hoe lang duurt de test?

Tussen juli en eind september wordt de sensor bij u thuis geplaatst. Het testen van de vocht-adviesmeter duurt tot en met februari 2018. Na afloop van de proef krijgt u een doos toegestuurd om de meter gratis terug te sturen. Naast de adviezen worden ook de meetresultaten met u gedeeld aan het einde van de proef.

Privacy

De vocht-adviesmeter produceert gegevens over de relatieve luchtvochtigheid. Deze gegevens zijn vertrouwelijk. Voordat de meter bij u wordt geplaatst informeren wij u over hoe wij met deze gegevens omgaan.

Wilt u meedoen aan de proef?

Helaas, de aanmelding bij de gemeente is gesloten. Als u vragen of klachten heeft over vocht kunt u contact opnemen met !WOON.

Artikel delen:

!WOON