Overstap naar eeuwigdurende erfpacht

06 november 2017

Wie een eigen woning in Amsterdam bezit en erfpacht aan de gemeente betaalt, kan nu een overstap aanvragen naar eeuwigdurende erfpacht. Dat kan of een vast geïndiceerde canon zijn of in de vorm van afkoop. Dat is niet goedkoop, maar dan bent u wel af van het eens in de 50 jaar fors herzien van de erfpacht canon. Als u de overstap kunt permitteren, kan het u op termijn flink wat schelen. Wat de mogelijkheden zijn en wat het u gaat kosten kunt u bekijken op de website van de gemeente. Tot 2020 gelden gunstige voorwaarden, dus het is in elk geval de moeite nu te bekijken wat het voor u betekent. Op zaterdag 18 november is er een informatiemarkt over eeuwigdurende erfpacht in de Passenger Terminal Amsterdam van 11.00 tot 17.00 uur. Daar  kunt u al uw vragen stellen over de overstapregeling, maar ook over andere erfpacht onderwerpen zoals het afkopen van canon bij voortdurende erfpacht. Op de informatiemarkt kunt u ook in gesprek met makelaars, hypotheekverstrekkers en notarissen.

 

Artikel delen:

!WOON