Bouwkundig voorbehoud standaard in koopovereenkomst woning

25 januari 2018

Vanaf 1 februari 2018 worden huizen standaard onder voorbehoud van een bouwkundige keuring gekocht. Op dit moment moeten een koper dit voorbehoud expliciet overeenkomen. Vereniging Eigen Huis en de consumentenbond hebben hierover overeenstemming bereikt met makelaarsorgsanisaties NVM, VBO en VastgoedPro.

Een bouwkundig voorbehoud is bedoeld om als koper de koopovereenkomst te kunnen ontbinden als blijkt dat er ernstige gebreken of tekortkomingen zijn aan de woning. Ook kunnen partijen overeenkomen dat de koop ontbonden wordt als herstel van deze gebreken boven een bepaald maximum uitkomen. Dit bouwkundig voorbehoud moet op dit moment nog worden afgesproken tussen partijen. Vanaf 1 februari gaat dit veranderen. Het bouwkundig voorbehoud komt dan standaard in het koopcontract te staan.

De koper en de verkoper mogen van de nieuwe standaard afwijken, maar wees dan wel extra alert wat u koopt!

Artikel delen:

!WOON