Is uw woning brand- en inbraakveilig?

25 april 2018

Goed onderhouden installaties en goed werkende rook- en koolmonoxide melders zijn van levensbelang. Voorkomen is natuurlijk beter dan blussen. Als er toch brand ontstaat  is het belangrijk dat u snel uit uw woning kunt komen en dat de brandweer snel kan ingrijpen. Goede vlucht- en toegangsroutes zijn daarom belangrijk. Deze handige folder van Brandweer Nederland bevat een checklist om zelf je woning te controleren. Deze is gemaakt voor huurders maar is ook heel nuttig voor eigenaar bewoners.

In Amsterdam kan je ook een afspraak maken met de brandweer voor een gratis inspectie. Je krijgt bovendien een gratis rookmelder. Of bel naar 020 555 6000 of mail samenbrandveilig@brandweeraa.nl
Bij grote drukte kan het even duren voor er teruggebeld wordt.

Deze pagina op de website van de gemeente Amsterdam geeft belangrijke informatie over voorkomen van koolmonoxide vergiftiging.

Is de woning inbraakveilig?

Goede beveiliging van uw woning maakt het inbrekers moeilijker om binnen te komen. Woninginbraken namen in Amsterdam in 2017 met 4 procent toe. Laat je woning checken. Een afspraak maken met een politiekeurmerk-expert is makkelijker dan je denkt en vaak ook vrijblijvend. Voor meer informatie bekijk de website van het politiekeurmerk. Voor meer algemene informatie over inbraakpreventie kijk op de pagina van de gemeente Amsterdam met tips tegen inbraak. Wie van een corporatie huurt kan (best samen met de buren) een verzoek indienen voor betere sloten als dat nodig is. Bij een gezamenlijke aanpak zijn de kosten lager.

Meer handige tips over wonen in het WOON Magazine 2018 dat hier digitaal te lezen is en eind april / begin mei in de bus valt in heel Amsterdam.

Artikel delen:

!WOON