Bezwaar tegen huurverhoging voor 1 juli

29 juni 2018

Wie bezwaar wil maken tegen de huurverhoging moet dat voor 1 juli regelen. De meeste huurders ontvingen eind april een voorstel om de huur per 1 juli te verhogen. Bezwaar is zinvol als het percentage te hoog is of als het voorstel uitgaat van de verkeerde huurprijs. Ook is bezwaar mogelijk op grond van onderhoudsklachten, maar dan is wel tijdig een melding van de gebreken nodig, gevolgd door een onderhoudsprocedure..Een bezwaar is een simpel formulier gericht aan de verhuurder. Deze kan vervolgens bekijken of hij tegemoet komt aan het bezwaar of de kwestie voorlegt aan de Huurcommissie. Doet hij dat niet, dan gaat de huurverhoging niet door.

De verhuurder moet ook in actie komen als een huurder de verhoging niet betaalt, ook al is er geen bezwaar gemaakt. Dan stuurt de verhuurder een aangetekende herinnering. Een huurder kan dan alsnog een (rappel)bezwaarschrift indienen. Huurders die het hier op aan willen laten komen moeten wel zorgen dat een eventuele automatische incasso aan de verhuurder wordt stopgezet. Anders wordt het bedrag automatisch verhoogd. Dat geldt natuurlijk niet met een automatische overschrijving bij de eigen bank.

De regels voor de huurverhoging, het bezwaarschrift en een huurverhogingscheck zijn te vinden op deze pagina op de !WOON website.

Artikel delen:

!WOON