Gaan de Amsterdamse huizenprijzen binnenkort dalen?

04 juli 2018

Wie overweegt binnenkort een woning te kopen kan zich beter goed informeren. Zeker als die woning in Amsterdam ligt.  Stijgende rente en dalende prijzen elders kunnen indicatie zijn voor ontwikkeling van de koopprijzen. De markt lijkt op het toppunt, al weet je dat nooit zeker. Het Parool berichtte 3 juli over stagnerende en dalende huizenprijzen in London, Stockholm en Sydney. Maatregelen van landelijke en lokale overheid kunnen de oververhitte prijzen afkoelen. Sommige economen zien een einde aan de periode van economische groei. Ondertussen laten de makelaars weten dat Nederlandse huishoudens minder kwetsbaar zijn voor een rentestijging. De onderliggende boodschap is misschien: “hou er wel rekening mee”. Geen reden voor paniek, wel om goed te kijken wat je koopt, voor welke kwaliteit, welke kosten er nog bijkomen en wat je ook op termijn kunt betalen.

Artikel delen:

!WOON