Noodlift voor bewoners Marinierskade-Ravenwerf

17 juli 2018

Het complex Marinierskade-Ravenwerf van Rochdale omvat ongeveer 100 woningen die zijn aangesloten op één lift. De lift is aan vervanging toe en de werkzaamheden gaan ongeveer 6 weken duren. In het complex wonen veel ouderen met een scootmobiel, rollator of rolstoel. Als noodoplossing had Rochdale trapliftjes geïnstalleerd op elke verdieping. Voor veel ouderen was dat toch niet zo praktisch. Het is namelijk lastig in en uit stappen met zo’n stoel. Daarnaast gaat een traplift nogal traag en grote volle boodschappentassen kunnen niet mee omhoog. Ook biedt de traplift geen oplossing voor een scootmobiel of rolstoel.

Sommige ouderen konden vanwege die lastige trapliften niet meer naar buiten. Zij maakten hun bezwaren kenbaar bij Rochdale en vroegen ook !WOON om hulp. De bewoners hadden inmiddels een handtekeningenactie opgezet. Samen met hen verzocht !WOON Rochdale om een oplossing, waarbij alternatieven bestudeerd werden om meer mogelijkheden te bieden. Na intern overleg besloot Rochdale om toch maar een noodlift te installeren. De bewoners zijn blij. Nu kan iedereen ook tijdens de ingreep weer de straat op!

Artikel delen:

!WOON