Laag inkomen en hoge huur? Check Regeling passende huur 2019!

24 augustus 2018

De Gemeente Amsterdam en de woningcorporaties hebben afspraken over een passende huur voor mensen met een langdurig laag inkomen. <UPDATE: de aanvraagtermijn voor deze regeling is inmiddels gesloten> 

 

Hoge huur? Betaal minder huur in 2019

Hebt u langdurig een laag inkomen en huurt u van een woningcorporatie met een in verhouding hoge huur?  U kunt misschien minder huur betalen in 2019. Uw woningcorporatie bepaalt of u recht hebt op de Regeling passende huur. De gemeente controleert of u voldoet aan de voorwaarde laag inkomen en weinig vermogen.

Denkt u recht te hebben op de regeling? Meld u tussen 25 augustus en 5 oktober 2018 bij de gemeente.  Dit doet u als volgt. Ga naar amsterdam.nl/pakjekans of ga direct naar ‘Regeling passende huur’ voor:

  • Overzicht van de corporaties die mee doen aan deze regeling.
  • De bedragen ‘wat is een laag inkomen en weinig vermogen’.
  • Alle overige voorwaarden
  • Downloaden van het meldformulier.

Of bel de gemeente Amsterdam op  020 252 6000. U krijgt het meldformulier dan per post toegestuurd.

Doet u dit jaar al mee in de Regeling passende huur? Dan is opnieuw aanvragen niet nodig.

Komt u er niet uit? Vraag hulp via bovenstaand telefoonnummer, een sociaal loket of een van onze kantoren.

Artikel delen:

!WOON