Huuropzegging niet terecht: huurders blijven

21 september 2018

Een huurster in Amsterdam Zuidoost kreeg van de makelaar het verzoek om te verhuizen. De eigenaresse wilde het huurcontract ontbinden omdat ze de woning wilde verkopen. De huurster woont al een aantal jaren met haar man en kinderen in deze woning en vroeg !Woon advies over wat te doen. Bestudering van het contract en de situatie leidde tot de conclusie dat het huurcontract voor onbepaalde tijd is. De verhuurder had geen vergunning aangevraagd om te verhuren in het kader van de leegstandswet. De huurders hebben de verhuurder duidelijk gemaakt dat ze niet van plan zijn te verhuizen en woont er dus nog steeds. De eigenaresse moest berusten in deze situatie, want ze heeft geen geldige opzeggingsgrond. Verkoop van de woning is op zich geen geldige reden voor huuropzegging. Aarzel niet om bij huuropzegging contact op te nemen met !WOON.

Artikel delen:

!WOON