Voorkom brand – tips voor (aanstaande) ouders

10 september 2018

Tijdens de Brandpreventieweken in oktober besteedt de brandweer extra aandacht aan de brandveiligheid in huizen van aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen. De nieuwe folder van Brandweer Nederland staat samen met andere nuttige folders op de website van de brandweer.

Brandveiligheid en het voorkomen van koolmonoxide vergiftiging zijn belangrijke aspecten van een veilige woning. Voorkomen is natuurlijk beter dan blussen. Goed onderhouden installaties, goede ventilatie, rook- en koolmonoxide melders in huis en voorkomen van onveilige situaties zijn voor alle bewoners van groot belang. Als er toch brand ontstaat  is het belangrijk dat u snel uit uw woning kunt komen en dat de brandweer snel kan ingrijpen. Goede vlucht- en toegangsroutes zijn daarom belangrijk.

Deze handige folder van Brandweer Nederland bevat een checklist om zelf je woning te controleren. Gemaakt voor huurders maar is ook heel nuttig voor eigenaar bewoners.

In Amsterdam kan je bovendien op elk moment een afspraak maken met de brandweer voor een inspectie. Je krijgt dan bovendien een gratis rookmelder.

Artikel delen:

!WOON