Evert Bartlema aan de slag als nieuwe directeur

08 oktober 2018

Sinds 8 oktober is Evert Bartlema aan de slag als nieuwe directeur van !WOON. Hij volgt Eef Meijerman op en heeft samen met Jacqueline van Loon de leiding over de organisatie.

 

Bartlema is een bekende in de Amsterdamse volkshuisvesting. Hij werkte na zijn studie als onderzoeker naar de stadsvernieuwing en ging vervolgens aan de slag bij de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties. Van 1998  tot 2004 was hij lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Westerpark. Daarna keerde hij terug naar de corporatiewereld en werkte bij Ymere, Rochdale en de Alliantie. Daarna werd hij directeur van de ‘Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging Samenwerking’. Ook is hij sinds 2012 op voordracht van de huurders commissaris bij Vestia. In de Nul20 van september verscheen een interview met de nieuwe directeur. Evert heeft zin in zijn nieuwe functie en ziet werken bij !WOON als een mooie uitdaging. Uit het interview: “Ik had bij mijn oriëntatie een lijstje van actuele onderwerpen gemaakt waar ik een rol voor !WOON zie, van duurzaamheid, wijkontwikkeling, wooncoöperaties tot huisvesting van kwetsbare mensen. Maar op al die terreinen ontplooit !WOON al activiteiten.” Dat kan dus alleen maar beter worden.

Artikel delen:

!WOON