Letterlijk in de shit bij terugkeer van vakantie

16 oktober 2018

Een gezin in De Pijp kreeg bij terugkeer van vakantie de schrik van hun leven. Toen ze de voordeur van hun dure benedenwoning openden stapten ze regelrecht in het riool. De standleiding had het begeven en de afvoer van de bovenburen dreef hun woning binnen. De vloer en alle meubels onder, tot en met het speelgoed van de kinderen. Dag vakantiegevoel. Om het nog erger te maken hadden ze geen inboedelverzekering en gaf de eigenaar van het appartement niet thuis. Ze moesten de schade maar zelf regelen. Ze zijn zo snel mogelijk verhuisd, want voor de enorme huurprijs die ze betaalden konden ze elders iets beters vinden. Resteert nog een vervelende rechtszaak met de verhuurder over de schade en de gemaakte kosten. Daarin krijgen ze hulp van !WOON en het Emil Blaauw Proceskostenfonds, want een verhuurder kan hier niet zomaar mee wegkomen. Hij is wel degelijk aansprakelijk. Wel had een inboedelverzekering de afhandeling een stuk makkelijker gemaakt, zij hadden het dan verder kunnen uitvechten met de verhuurder.

Artikel delen:

!WOON