Ook in Leiden met bewoners werken aan aardgasvrij

05 oktober 2018

Net als de rest van Nederland, gaat ook Leiden van het aardgas af. !WOON zorgt ervoor dat bewoners mee kunnen praten over wat dat betekent voor hun buurt. De vragen, zorgen en initiatieven van de buurt moeten een duidelijke plek krijgen in de  besluitvorming. Als eerst gaan we op zoek naar betrokkenen uit de buurt die mee willen praten. Dat kunnen allerlei mensen zijn. Huurders of woning-eigenaren,  mensen met een ‘groen’ hart of die zich simpelweg zorgen maken over hun woonlasten. !WOON maakt met deze betrokkenen een adviesgroep. Samen met iemand van de Gemeente Leiden zorgen we ervoor dat de standpunten, initiatieven, vragen en zorgen uit de adviesgroep op de agenda komen van degenen die de beslissingen maken. Daardoor zijn niet alleen de duurzaamheid, technische mogelijkheden en kosten de afwegingen, maar ook wat de buurt belangrijk vindt en daar staan wij voor.

 

!WOON vindt meepraten belangrijk, gelukkig vindt de Gemeente Leiden dat ook. Daarom hebben ze !WOON opdracht gegeven het meepraten te organiseren in de Leidse Gasthuiswijk. Wij noemen dit “participatie bij aardgasvrij”. Naast Leiden zijn we hier als organisatie in Amsterdam mee gestart. Die ervaring nemen we mee in Leiden.

Woont u in de Gasthuiswijk en wilt u meepraten over de plannen om uw wijk van het aardgas los te maken? Neem dan contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON