Stappenplan om slapende VvE te activeren

24 oktober 2018

Niet elke Vereniging van Eigenaren heeft haar zaken goed geregeld. Dat kan heel vervelende gevolgen hebben voor de woningeigenaren in het pand. Daarom heeft !WOON een stappenplan opgesteld om een slapende VvE te activeren. 

Een eigenaar van een appartement bent u ook mede-eigenaar van het gebouw. Om het beheer van het gebouw in goede banen te leiden is iedere eigenaar lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het doel van de VvE is om het gebouw te beheren en/of de gemeenschappelijke belangen van de eigenaren te behartigen.

Helaas is een VvE soms slapende. Dan voldoet de vereniging niet aan de (wettelijke) verplichtingen, zoals een jaarlijkse ledenvergadering, sparen voor onderhoud en onverwachte kosten. Ook het afsluiten van een opstalverzekering voor het pand is dan misschien niet goed geregeld. Dat kan heel vervelende gevolgen hebben voor de bewoners. Bent u lid van een slapende of inactieve VvE? In deze informatiemap (pdf) leest u hoe u de VvE (weer) kunt activeren.

Wilt u hulp en woont u in Amsterdam, dan kunt u advies vragen bij onze medewerkers. U kunt ook gratis een korte cursus volgen, zie hiervoor ons cursusaanbod in de agenda.

Artikel delen:

!WOON