Warmtefoto toont probleem met radiatoren CV

24 december 2018

Een huurster in Haarlem zat al jaren in de kou. Ze stookte zich arm, had van alles zelf geprobeerd om het warm te krijgen maar niks hielp. De visite bleef ook nooit lang want “het is hier niet te harden!“. Aan de hand van de warmtebeeldcamera bleek al snel dat het probleem misschien wel eens aan de radiatoren kon liggen. Alle radiatoren werden namelijk alleen aan de bovenkant warm.

Een warmtebeeldcamera maakt foto’s van de temperatuur die objecten uitstralen. Met een infrarood beeld kan je zien of bijvoorbeeld de isolatie van een woning goed is of dat het kiert en tocht waardoor de warmte verdwijnt en de kou binnenkomt.

De huurster heeft Ymere een brief met de foto’s gestuurd en op hun beurt stuurde zij een CV-installateur langs bij de woning. Deze vakman heeft het hele systeem opnieuw ingeregeld en de instellingen in de ketel aangepast waardoor het eindelijk warm werd. Huurster heeft gelijk haar moeder gebeld: “Nou mam, kom maar weer langs … in bikini … want we hebben het eindelijk warm!“

Artikel delen:

!WOON