Zoon krijgt jongerenwoning na overlijden moeder

10 december 2018

Met hulp van De Key is een mooie oplossing gevonden voor een jongeman van 21 jaar wiens moeder onlangs is overleden. Hij kwam bij !WOON om te bekijken of het mogelijk was om op de woning te blijven wonen. Huurovername na overlijden bleek hier niet van toepassing. Het ging om een zeer ruime woning, geschikt gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast was ook de huur te hoog.

De moeder van de jongen werd 9 jaar geleden ernstig ziek waardoor zij op een gegeven moment ook niet meer kon lopen. Om deze reden kreeg het gezin een aangepaste woning. De jongste zoon verleende vanaf zijn 12e jaar mantelzorg. Hij hielp zijn moeder met boodschappen doen, begeleiding naar ziekenhuizen, kleding kopen en op het laatst ook met eten en drinken geven, douchen en toiletbezoek. Verder regelde hij alle administratie en financiën. Pas de laatste 3 maanden voor het overlijden van zijn moeder kwam er ook thuis- en verpleeghulp. Zijn oudere broer van 23 kon de hele situatie niet aan en is een aantal jaren geleden uit huis gegaan. Hij zwierf van het ene naar het andere adres.

Na bemiddeling van !WOON  bood corporatie de Key de jongste zoon een jongerenwoning aan. Het is een mooie driekamerwoning met balkon binnen de ring. Het gaat om een tijdelijk huurcontract van 5 jaar en zijn oudere broer mag bij hem inwonen zodat zij elkaar in deze moeilijke tijd kunnen ondersteunen.

Artikel delen:

!WOON