All-in huur pakt slecht uit voor verhuurder

16 januari 2019

Een bewoner uit Nieuw-West is het jaar goed gestart: de Huurcommissie sprak een flinke huurverlaging uit. De huur gaat met € 260 per maand omlaag. Dat levert met terugwerkende kracht over negen maanden € 2340 op. En er zit meer in het verschiet.

In de all-in huur van €1300 zijn huurprijs en servicekosten niet uitgesplitst. De Huurcommissie stelt de huurprijs dan vast op 55% en de servicekosten op 25% van de all-in huur. In dit geval dus een huurprijs van € 715 en een servicekosten voorschot van € 325.

Daarmee was de kous niet af. Op grond van de puntentelling is de maximale huurprijs voor deze woning €632. Dat is nog een verdere verlaging van € 83 per maand. Bovendien is het voorschot voor de servicekosten wel heel erg hoog, ook al zitten gas en licht in dat bedrag. Dus ook daar valt op termijn al snel nog € 200 per maand te halen, met terugwerkende kracht. Het bedrag voor de servicekosten is immers een voorschot, dat aan het eind van het jaar wordt afgerekend op basis van de werkelijk gemaakte kosten.

Artikel delen:

!WOON