Gastcollege bij de HvA: jongeren op de woningmarkt

23 januari 2019

De positie van jongeren op de woningmarkt is niet rooskleurig. Dat heldere maar realistische verhaal schetsten Evert Bartlema, directeur !WOON en medewerker Alaâ-Eddine Boujilali in een gastcollege op de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Voor jongeren is het belangrijk hun de krachten te bundelen om hun stem te laten horen.

Het gastcollege was onderdeel van een symposium met als thema “Hebben jongeren een toekomst in de stad?”, georganiseerd door studenten en docenten van de minor “De Veranderende Stad” van de HvA. Uit de zaal kwamen vragen over toegang voor jongeren tot de woningmarkt van randgemeenten. Dat is voor Amsterdamse jongeren erg moeilijk omdat die gemeenten regelingen hebben om hun eigen jongeren een betere positie te geven. Verder kwamen er vragen over discriminatie op de woningmarkt, iets dat niet echt goed in beeld is en alleen in de particuliere woningmarkt soms een rol speelt.

Artikel delen:

!WOON