Gekte op de woningmarkt: hoofdprijs voor mini kamer

04 februari 2019

De gekte op de woningmarkt houdt maar niet op. Een kamerbewoner in West vroeg ons of zijn huur niet te hoog was. Hij betaalt 700 euro voor een kamer van 6,5 vierkante meter. Daarbij kan hij gebruik maken van een gemeenschappelijke keuken, twee toiletten, twee douches en éen wastafel. Deze worden alleen wel gedeeld met 14 andere huurders. Bovenop de huurprijs komen nog servicekosten.

Uit onze puntentelling bleek dat de maximale huurprijs voor deze kamer rond de 100 euro ligt. De huurder is echter bang voor de verhuurder, ook al heeft hij de wet aan zijn zijde en kan de verhuurder het huurcontract voor onbepaalde tijd niet zomaar beëindigen. Hij gaat nu de verhuurder een voorstel doen om de huur terug te brengen naar 350 euro, dat is nog steeds een stuk meer dan de maximaal redelijke huurprijs.

Uit nieuwsgierigheid hebben we ook even op Funda gekeken. Het blijkt dat in dit pand ook kamers te koop staan. De prijzen zijn niet mals. Een kamer van 11 vierkante meter ging afgelopen november voor 100.000 euro de deur uit. Dat is een vierkante meterprijs van ruim 9000 euro.

Artikel delen:

!WOON