Discussie nieuw systeem verdeling woonruimte

19 maart 2019

De gemeentes en woningcorporaties in de regio Amsterdam denken na over een nieuw systeem om woonruimte te verdelen. Op woensdag 20 maart en 10 april organiseert de gemeente discussieavonden in het A-Lab: Overhoeksplein 2 in Noord, pal tegenover het Centraal Station.

De gemeente hoort graag wat Amsterdammers vinden. Een enquête over het onderwerp is ingevuld door 9000 bewoners. De discussieavonden gaan op basis van stellingen verder de diepte in over het onderwerp. Voorbeelden van de stellingen zijn:

  • Woningzoekenden die met spoed een woning nodig hebben moeten altijd voorgaan op mensen die een betere woning zoeken
  • Mensen die actief zoeken moeten eerder beloond worden dan mensen die wachttijd opbouwen

U kunt zich hier aanmelden voor een van de bijeenkomsten.

Artikel delen:

!WOON