Na dagvaarden 3 BV’s toch bemiddelingskosten terug

15 april 2019

Een huurster betaalde € 1.500 bemiddelingskosten om een woning aan de Baarsjesweg te krijgen. Na betrekken van de etage vorderde ze met hulp van !WOON het geld terug. Een bemiddelaar werkt meestal voor de verhuurder en mag niet ook nog eens kosten bij de huurder in rekening brengen, zo heeft de Hoge Raad bepaald. Tot zo ver de theorie, maar niet altijd is duidelijk wie je moet dagvaarden om het geld terug te krijgen. Bij deze verhuur traden verschillende rechtspersonen op en wie de verkeerde voor de rechter daagt vangt bot. Werk aan de winkel voor een advocaat dus, met een verwijzing van het proceskostenfonds. Belangrijk voor ons en voor de huurders. Als je dit soort zaken laat rusten komt de praktijk om bemiddelingskosten te rekenen immers via een slimme truuk gewoon weer terug.

De advocaat bericht: “Na veel moeite hebben we alle betrokken BV’s (3) en bestuurders (2) achterhaald, aansprakelijk gesteld en gedagvaard. Vlak voor de zitting zijn de volledige vorderingen en de bijkomende kosten alsnog voldaan.” Huurster heeft haar geld terug en de proceskosten zijn betaald door de bemiddelaar. Weer een mooi succes en geen kosten voor het Emil Blaauw Proceskostenfonds in deze zaak.

Ook bemiddelingskosten betaald? Vorder ze vooral terug en vraag !WOON om hulp als het in Amsterdam of Amstelveen is.

Artikel delen:

!WOON