Amsterdam gaat foute verhuurder harder aanpakken

16 mei 2019

Wethouder Ivens wil huisjesmelkers strenger aanpakken. Zo wil de gemeente bestuurlijke boetes geven aan eigenaren die stelselmatig de regels overtreden. Ook wil Amsterdam een multidisciplinaire aanpak ontwikkelen samen met onder andere !WOON, de fiscus, het OM en Bureau Bibob. Bij wanpraktijken volgt onderzoek om te kijken of sluiting en overname van beheer zinvol zijn. Deze pilot duurt een jaar en dan volgt een evaluatie. Op basis van de opgedane ervaringen wordt beoordeeld welke maatregelen effectief zijn. Bij positieve uitkomst gaat de gemeente verder op de ingeslagen weg. Op deze wijze doet Amsterdam praktijkervaring op en levert de stad een bijdrage aan landelijke kennis op het gebied van de aanpak van malafide verhuurders.

De voornemens zijn uiteen gezet in een brief aan de gemeenteraad.

Heeft u last van uw verhuurder? Laat het ons weten, dan kunnen we kijken of wij iets kunnen betekenen of eventueel een vraag bij de gemeente neerleggen. U kunt het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag bellen via 020 5230 130 of ons contactformulier invullen.

 

 

Artikel delen:

!WOON