Bewonersactie tegen zwerfvuil in De Kolenkitbuurt

26 juni 2019

Zwerfvuil is al jaren een hardnekkig probleem in De Kolenkitbuurt in Amsterdam West. Zaterdag was de aftrap van gezamenlijke bewonersacties om de buurt te verbeteren. Een groep buurtgenoten haalde met elkaar zwerfvuil van straat. Ruim 20 bewoners waren actief en kinderen hielpen spontaan mee. Er stopte zelfs een bootje met ouders en hun kinderen om plastic uit het water te vissen.

Wat vinden bewoners belangrijk

De Kolenkitbuurt in Amsterdam West is volop in transitie. Woningcorporatie Eigen Haard vroeg !WOON om de wensen van bewoners in kaart te brengen. Bewoners dachten na over hun buurt door vragen als Wat mis je in je buurt, Wat vind je belangrijk en Zou je er zelf iets aan willen doen. De mensen wilden vooral verbeteringen op gebied van Groen en Tuinen, Zwerfaval, Speelruimte voor kinderen en Beter buurtcontact.

!WOON faciliteert en kijkt wat nodig is om de bewonersacties uit te kunnen voeren. Voorop staat dat het initiatief van de bewoners zelf komt en dat zij het ook zelf doen.

Artikel delen:

!WOON