Dubbel glas: de aanhouder wint

18 juni 2019

Binnenkort is in het Centrum opnieuw een aantal particuliere huurwoningen voorzien van dubbel glas. Dit op verzoek van huurders aan de Plantage Kerklaan. Hun geduld en doorzettingsvermogen zijn beloond, want hun verhuurder gaat na aanvankelijke bezwaren toch aan de slag.

Als huurder heb je het recht te vragen om betere woningisolatie, mits je bereid bent om een beperkte  huurverhoging te betalen. Die verdien je doorgaans terug met een lagere energierekening, bovendien heb je meer wooncomfort. Soms reageren particuliere verhuurders afhoudend op een voorstel. Dan is inzet en geduld nodig en soms zelfs een rechtszaak. Bij deze verhuurder was het wachten op de uitkomst van een procedure in een ander wooncomplex. Nadat deze in het voordeel van de huurders uitviel, koos de particuliere verhuurder eieren voor zijn geld. Hij kwam alsnog met een positieve reactie, met een kleine aanpassing.

Gelukkig merkt ons Projectteam Energie en Woningverbetering steeds vaker dat verhuurders instemmen met een voorstel. Een rechtszaak is dan niet nodig. Waar dat wel het geval is kunnen we de huurders bijstaan vanuit dit projectteam en het Emil Blaauw Proceskostenfonds.

Heeft u samen met andere bewoners in uw pand of woonblok in Amsterdam plannen voor isolatie, een effectievere stookinstallatie of zonne-energie? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we vrijblijvend kijken of we iets kunnen betekenen.

Artikel delen:

!WOON