Krijgt succes Energiecoach Haarlem een vervolg?

14 juni 2019

Het Energiecoachproject dat !WOON in de gemeente Haarlem heeft opgezet, is volgens wethouder Berkhout een succes. De 36 energiecoaches gaven gratis energieadvies aan huis. Zowel huurders als huiseigenaren in Haarlem konden een adviesgesprek aanvragen. Het Energiecoachproject startte met een pilot met 40 huisbezoeken. Een jaar later was het aantal vertienvoudigd naar 400 huishoudens. De gemeente is tevreden over de geboekte resultaten en neemt deze zomer een besluit over de doorgang van het project. Als dat positief is kunnen Haarlemmers zich weer aanmelden voor een gratis bezoek van een coach.

 

Meer bewustwording en lagere energierekeningen

Wethouder Berkhout bedankte de energiecoaches woensdag 12 juni in Kweektuin Haarlem voor hun vrijwillige inzet en de mooie resultaten.Zij leveren zo een bijdrage aan een beter klimaat in Haarlem en maken mensen bewust van hun energiegebruik. De bewoners besparen op hun energiekosten. Eén huishouden kon door het advies zelfs 1200 euro per jaar besparen op de energierekening.

Bijdragen aan duurzame woningen

Aanwezig waren ook partners van de gemeente en Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen, woningcorporaties  die willen bijdragen aan duurzame woningen en leefcomfort voor hun huurders.

 

Artikel delen:

!WOON