Publieksverslag: resultaten van ons werk in 2018

Bewoners voorop

24 juni 2019

In ons publieksverslag ‘Bewoners voorop’ leest u over de resultaten van ons werk in 2018. Bij !WOON merken we dagelijks hoe belangrijk het voor mensen is om een veilige thuisbasis te hebben. Als daar iets mee aan de hand is geeft dat veel stress. Dan is het fijn dat je met je vragen terecht kunt bij een organisatie die je vertelt wat je kunt doen en wat je rechten zijn. We zijn daarom blij dat we in 2018 weer duizenden huurders en eigenaar bewoners hebben kunnen helpen om hun probleem op te lossen of aan te pakken. En het is gewaardeerd: de bewoners gaven gemiddeld een 8,6 voor onze dienstverlening. Dat is een mooi compliment aan de medewerkers en vrijwilligers van !WOON. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat mensen weer zonder zorgen kunnen wonen.

!WOON ondersteunde in 2018 ook vele bewonerscommissies, huurderskoepels en bewonersgroepen die te maken kregen met sloop, nieuwbouw en/of renovatie. Vaak met goed resultaat, u leest er in dit verslag meer over. We hebben ons ook ingezet voor een sterke positie van bewoners in de wijken die zijn bestempeld als Ontwikkelbuurt en in de Proefwijken Aardgasvrij. Als bewoner wil je immers graag goed en tijdig geïnformeerd worden over wat er gaat gebeuren met jouw woning en jouw buurt en erover mee kunnen praten.

!WOON denkt ook aan de toekomst. We vinden het belangrijk dat wonen duurzamer wordt, maar ook betaalbaar blijft. Onze vrijwillige energiecoaches zijn daarom dagelijks in de weer om bewoners besparingsadvies te geven. Zij hielpen in 2018 honderden mensen energie en geld te besparen met praktische tips en handige hulpmiddelen voor in huis. Wat ook helpt is als de verhuurder de woning beter isoleert of bijvoorbeeld van dubbel glas voorziet. Met onze hulp én een redelijk voorstel heeft dat in 2018 tot een flink aantal woningverbeteringen geleid. OOk daarvan voorbeelden in dit verslag.

Lees hier het Publieksverslag !WOON 2018 (pdf)

Artikel delen:

!WOON