Demonstratie aardgasvrij koken in Zuidoost

Aardgasvrij koken

03 juli 2019

De meeste Amsterdammers zijn gewend om op gas te koken, terwijl de gemeente Amsterdam in 2040 aardgasvrij wil zijn. Te beginnen met een aantal specifieke wijken, onder andere in Zuidoost. In De moestuin van Vrouwen van Venserpolder demonstreerde medewerker Baudouin Knaapen inductiekoken. De kinderen merkten weinig verschil, “inductie lijkt wel iets sneller omdat je op een knopje kunt drukken.” Aardgasvrij koken is voor mensen soms emotioneler dan stoken. “Vanuit mijn geloof moet ik vuur bij het koken hebben”, zei een deelneemster. “Daar hebben we toen kaarsen bij gezet en dat was ook goed’, aldus de inventieve Baudouin. “We zien hier de generatie kinderen die het later heeft over ‘toen kookten ze nog op aardgas’.”

 

Artikel delen:

!WOON