Hitte in de woning? Vijf tips om je huis te koelen

25 juli 2019

Met de extreme hitte in stad en land lijden veel bewoners. Woningen zijn soms wel goed geïsoleerd, maar niet goed gekoeld. Ontbreken van goede zonwering leidt dan tot ondraaglijke toestanden. Deze week schreven wij over een kort geding dat huurders op IJburg aanspanden om maatregelen af te dwingen voor hun hittewoning. Vandaag bericht de Amsterdamse zender AT5 over bewoners van de Louwesweg in Amsterdam Nieuw-West die de wanhoop nabij zijn door de hitte.

Voor dit soort problemen zijn bouwtechnische oplossingen voorhanden zoals zonwering, folie op de ramen en dakisolatie met een groen dak. Voor een aantal van die maatregelen is dan wel de verhuurder of de VvE aan zet. De website Voor de Wereld van Morgen geeft alvast vijf tips.

Huurders hittewoning spannen kort geding aan

Artikel delen:

!WOON