Elektrische laadpalen en de VvE

23 augustus 2019

Elektrische auto’s komen steeds vaker voor in Amsterdam en dat kan zorgen voor discussie binnen de VvE. De laadpalen moeten vaak in de gemeenschappelijke garage worden geplaatst. Dat betekent een stemming in de VvE. Daarbij moeten de VvE leden nadenken over de verdeling van de kosten (verdeelkast), het verzwaren van de elektriciteitsaansluiting en verandering van de eventuele infrastructuur van de garage (mogelijke ringleiding).  Al deze zaken brengen ook een investering mee.

Gelukkig maakt de gemeente het de Amsterdammer iets makkelijker door het duurzaamheidsfonds uit te breiden voor de laadinfrastructuur van elektrische auto’s. VvE’s kunnen een lening aangaan via dit fonds om de kosten te financieren. Daarnaast is het ook mogelijk om via de  landelijke VvE Energiebespaarlening  geld te lenen voor het realiseren van laadpalen in de VvE.

Denkt je VvE na over het plaatsen van laadpalen? Maak dan vooral gebruik van de TOOLKIT ontwikkeld door de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De toolkit geeft het juridisch kader weer, heeft een duidelijk stappenplan en meerdere model- overeenkomsten en brieven.

Kom je er niet uit binnen de VvE? Stel dan gratis je vraag aan !WOON. Neem via deze link contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON