Ymere moet hitteprobleem in woning oplossen

gebrek: te heet in de woning

19 augustus 2019

Verhuurder Ymere moet aan de slag met woningen waar het door de zon te heet wordt. Deze hittewoningen in Amsterdam IJburg zijn prima geïsoleerd maar slecht gekoeld. Gevolg is dat de binnentemperatuur bij een beetje zon ondraaglijk wordt. Enkele bewoners met medische problemen waren zo wanhopig over het uitblijven van een oplossing dat zij naar de rechter zijn gestapt. Deze gaf Ymere al tijdens de zitting opdracht de oorzaak te onderzoeken en actie te ondernemen.

De zitting van het Kort Geding was bijzonder. De advocaat van Ymere meende dat “deze mensen moeten blij zijn met hun lage energierekening”. Ook  vond hij de eerder door de Huurcommmissie uitgesproken huurkorting van 20% “wel een mooie compensatie”. De rechter was not amused met deze opstelling en zowel de advocaat als Ymere kregen stevige tegenwind. Na een half uur zei de rechter: “Ik licht vast een tipje van de sluiter op. Er is hier sprake van een gebrek, dit is niet acceptabel en links om of rechts om u dient het op te lossen.”

Uiteindelijk is in een proces verbaal vastgelegd dat Ymere binnen een week bureaus moet aandragen die onderzoek gaan doen naar oorzaken en oplossingen. Daarmee zijn we nog niet bij de oplossing, maar weer een belangrijke stap verder.

Ymere liet overigens doorschemeren deze kwestie mogelijk tot de hoogste instanties te willen uitvechten. Volgens eigen zeggen hebben duizenden woningen waar dit mogelijk speelt. Wordt vervolgd.

 

Huurders hittewoning spannen kort geding aan

Artikel delen:

!WOON