Basiscursus opzetten van een wooncoöperatie

Excursie Wooncoöperatie

20 september 2019

In het najaar organiseert !WOON twee keer een basiscursus voor bewoners die meer willen weten over het opzetten van een wooncoöperatie. Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.

Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? De cursus is ook voor mensen die kennis willen maken met het fenomeen wooncoöperatie.

Programma

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Wetgeving en financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie

Wanneer?

Donderdag 31 oktober van 19.30 tot 21.30. Aanmelden kan hier.
Dinsdag 10 december van 19.30 tot 21.30.  Aanmelden kan hier

Deze cursus richt zich in eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met c.mol@wooninfo.nl

Een wooncoöperatie opzetten

Artikel delen:

!WOON