Nieuwe ramen lossen hitte en ventilatieprobleem op

Gebrek verholpen: nieuwe ramen

19 september 2019

De huurders van Kiekstraat 1 t/m 9 in Amsterdam Oost zijn blij met hun nieuwe ramen. Daarmee is het probleem van gebrekkige ventilatie en veel te hete slaapkamers verholpen. Markant detail: het gaat hier om nieuwbouw op IJburg. De ramen in de slaapkamer konden niet open en de bewoners konden niet ventileren. Het systeem voor luchtverversing blies wel, maar voerde geen lucht af. Extra opmerkelijk: dit probleem deed zich alleen voor in de vijf huurwoningen in het complex, niet in de koopwoningen. Daar kunnen de ramen namelijk wel open. Kennelijk was er iets te veel bezuinigd in het ontwerp.

Oplossing na bouwkundig rapport en procedure

Verhuurder De Key toonde in eerste instantie weinig animo het probleem te verhelpen en de Vereniging van Eigenaren van het complex was niet bereid deze kosten te dragen. Een door !WOON in gang gezet bouwkundig rapport over de hitte in de woning en de gebrekkige ventilatie bracht wel een gesprek op gang. Echte beweging kwam er pas toen een gebrekenprocedure bij de Huurcommissie werd ingediend. Toen de aannemer eenmaal opdracht had ontvangen was het redelijk snel geregeld. Nu is dus ruim een jaar na melding van het gebrek het probleem van deze hittewoningen verholpen. De nieuwe ramen kunnen open en is er geschilderd.

Gebreken aan de woning? Neem contact op met !WOON

Heeft u gebreken aan de woning? Zorg voor een goede melding bij de verhuurder. Als dat niet helpt kan een procedure bij de Huurcommissie de verhuurder soms in beweging brengen. Lees meer op onze pagina’s over onderhoud. Woont u in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem? Neem dan contact met ons op voor advies of hulp.

Onderhoud en gebreken

Artikel delen:

!WOON