Energieweek: bespaar energie, reken af met enkelglas

25 oktober 2019

Van 4 t/m 9 november organiseren we een Energieweek. Deze is speciaal voor bewoners die energie willen besparen of hun woning willen verduurzamen. Voor !WOON is het thema ‘Reken af met enkelglas’. Op dit moment hebben nog ruim 100.000 woningen in Amsterdam geen dubbelglas. Dat betekent hoge kosten en minder gerief voor de bewoners en onnodige uitstoot van broeikasgassen. Gelukkig kunnen zowel huurders als eigenaren daar iets aan doen en !WOON kan daar bij helpen. De week valt samen met de duurzame huizenroute met mooie voorbeelden hoe we de stad mooier en beter kunnen maken en de inspiratiedag over zonne-energie van de gemeente. Er zijn dan ook volop gratis activiteiten om naartoe te gaan. We vertellen graag wat er allemaal te doen valt.

Op zaterdag 2 november is de eerste duurzame huizenroute van 02025 en kunt u bij Amsterdammers thuis gluren die hun huis/woonboot al aan het verduurzamen zijn. De één is all electric, de ander heeft bijv. zonnepanelen. In elke buurt zijn wel bewoners die hun woning openstellen, dus echt even kijken op de site.

De Energieweek van !WOON start op maandag 4 november met een informatie avond in het Conscious Hotel, speciaal gericht op bewoners uit de Cremerbuurt in Oud-West. Het gaat over ‘Van enkelglas naar dubbelglas, hoe pak je dat aan?’ Zowel voor huurders als eigenaar-bewoners in een kleine VvE’s is de avond praktisch van opzet, zodat u precies weet wat u kunt doen om dubbelglas voor elkaar te krijgen. Samen met andere bewoners.

Op dinsdag 5 november een warmtebeeld wandeling door de G-buurt in Zuidoost. Met een groep bewoners en onder leiding van een !WOON deskundige scannen we enkele gebouwen op warmteverlies en praten we over mogelijkheden om beter te isoleren en energie te besparen.

Woensdag 6 november is een druk programma met zowel een dagtraining voor nieuwe Energiecoaches (u kunt nog meedoen als u ook energiecoach wilt worden!), een Energie Actie Dag op Wittenburg en een VvE avond in samenwerking met de gemeente over ‘Met nieuwe energie aan de slag met uw groene MJOP’.

Donderdag 7 november is er een ontbijtpresentatie over wat een Energiecoach doet en hoe u er een aanvraagt, met in de avond een warmtewandeling door Volewijck en de Vogelbuurt in Noord.

Op zaterdag 9 november is de Inspiratiedag ‘Een zonnige dag in november’, tevens slotevenement van onze energieweek. Deze dag is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, !WOON, Nieuw Amsterdams Klimaat en 02025.

Op de Inspiratiedag kunt u zich laten informeren en inspireren als u energiebesparende woningverbeteringen en aanleg van zonnepanelen overweegt. In het Volkshotel zijn deskundigen, koplopers en organisaties aanwezig die u alles kunnen vertellen over het duurzaam verbouwen van woningen en zonne-energie.

Onze !WOON medewerkers laten zien wat een energiecoach doet en u kunt zich ter plekke aanmelden voor een gratis energie besparingsadvies. Ons Projectteam Energie en Woningverbetering presenteert een stappenplan voor huurders of eigenaar-bewoners die hun woning willen verduurzamen met toestemming van de verhuurder of de Vereniging van Eigenaren.

Tip: plan in de ochtend van 9 november enkele bezichtigingen in de buurt via de tweede duurzame huizenroute. Dan ziet u bij de mensen thuis wat allemaal mogelijk is en kunt u in het Volkshotel nog gerichter vragen stellen en informatie verzamelen.

Meer informatie over het programma van de zaterdag is te vinden op de website Nieuw Amsterdams Klimaat (het programma wordt steeds verder ingevuld). Reserveer hier alvast uw gratis ticket voor 9 november..

Dit jaar valt de week samen met de gemeentelijke energieweek. Voor het programma van de hele week, informatie en aanmelden zie onze agenda.

Agenda – activiteiten voor en met bewoners

Artikel delen:

!WOON