Informatieavonden Aardgasvrij Amsterdam

Aanleg warmtenet Riekerhaven

17 oktober 2019

De Gemeente Amsterdam, team Aardgasvrij organiseert dit najaar drie algemene informatieavonden aardgasvrij wonen. Elke avond is toegankelijk voor alle Amsterdammers. De gemeente start met uitleg over het besluit dat de stad aardgasvrij gaat worden, en hoe dit in zijn werk gaat. Daarna zijn er diverse thematische workshops  waar iedereen vragen kan stellen en meer informatie kan krijgen. Deze zijn bedoeld voor zowel huurders als eigenaar bewoners.

Workshop aardgasvrij voor huurders

!WOON verzorgt tijdens deze avonden de workshop aardgasvrij voor huurders. Hier gaan we in gesprek over wat aardgasvrij nu betekent voor je huis, hoe dit gaat in een buurt en vooral hoe dat gaat als een corporatie/verhuurder met een voorstel komt, of hoe je als huurders zelf tot een voorstel kunt komen. Want je hebt als bewoners en huurder zeker invloed.

Workshop aardgasvrij voor bewoners VvE

Ook als bewoner van een Vereniging van Eigenaren kun je informatie krijgen in een van de workshops. Want ook als VvE zul je je voor moeten bereiden op het aardgasvrij worden. En als VvE betekent dit ook een heel proces met ALV’s en met elkaar overleggen.

Data van de geplande bijeenkomsten

  • 30 oktober, in de Pijp, Amsterdam Zuid
  • 20 november, in de Spaarndammerbuurt, Amsterdam West
  • 11 december in Buitenveldert, Amsterdam Zuid

De exacte locaties worden later bekend. Die zijn dan te vinden bij de betreffende data in onze agenda.

Meer informatie over aardgasvrij wonen is te vinden op de gemeentelijke website.

Artikel delen:

!WOON