Woningnet wijzigt: van 7-19 november geen spreekuren

23 oktober 2019

!WOON heeft elke week in elk stadsdeel spreekuren ‘Woning Zoeken’, die gemiddeld door 600 woningzoekenden per maand worden bezocht. Veel inwoners hebben hulp nodig bij het zoeken naar een andere woning via Woningnet. Voor sommigen is dat makkelijk zelf te doen, anderen hebben behoefte aan hulp en !WOON biedt hen dat. Vanaf 19 november veranderen er een aantal zaken bij Woningnet en komt er een nieuwe website. Om deze veranderingen door te voeren zal de Woningnet site tijdelijk niet bereikbaar zijn, van 7 tot en met 19 november 10 uur. Hierdoor komen ook alle ‘Woning Zoeken’ spreekuren van !WOON gedurende deze twee weken te vervallen.

Wat verandert er?

Nieuwe vrijgekomen woningen worden niet meer wekelijks, maar dagelijks aangeboden. De woningen staan nog wel even lang op de website, minimaal 7 dagen. Maar er is dus niet langer sprake van een vaste sluitingstermijn. Nu kan nog gereageerd worden op woningen tot maandag voor 13.00 uur. Vanaf 19 november is het afhankelijk van de dag waarop de woning geplaatst wordt, wanneer daarvan de sluitingsdatum is.

E-mailadres verplicht

Daarnaast moet iedereen die zich nieuw inschrijft bij Woningnet vanaf 19 november een uniek e-mailadres hebben. Dat betekent dat het e-mailadres enkel en alleen gebruikt mag worden door degene die zich inschrijft. Dus kinderen die voor hun ouders zoeken moeten een eigen e-mailadres voor hun ouders aanmaken. Wel kunnen de kinderen hun eigen mailadres in de cc zetten. Voor mensen die al ingeschreven staan, verandert er niets.

Historische reacties zelf bewaren

Tot slot, uw historische reacties verdwijnen na 19 november. Mocht u deze willen bewaren dan kan u deze tot en met 6 november nog uitprinten. Ook de lopende reacties zullen niet meeverhuizen in het nieuwe systeem. Vanaf 19 november worden alle reacties weer bewaard en kan u terug vinden onder de kopjes ‘lopende reacties’ en historische reacties.

U vindt hier een overzicht van onze spreekuren per wijk

De meeste actuele informatie kunt u vinden op de website van Woningnet.

Artikel delen:

!WOON